Heeft u uw
financiŽle zaken
op orde?

Lees de checklist

Intermedis A & A

Loket Subsidie Elektrische Bedrijfsauto open op 23 april

Geplaatst op: 19-04-2024, 14:41:43

Ondernemers krijgen maximaal 5000 euro subsidie bij de aankoop van een auto. 

Financieel managers in het bedrijfsleven krijgen groen licht: de langverwachte SEBA-subsidie voor nieuwe emissieloze elektrische bedrijfsauto's kan vanaf 23 april worden aangevraagd. Met een budget van 30 miljoen euro worden ondernemers aangemoedigd om te investeren in milieuvriendelijke mobiliteit.

  • SEBA-subsidie vanaf 23 april voor elektrische bedrijfsauto's.
  • Tot 30 miljoen euro beschikbaar voor emissieloze voertuigen.
  • Aanvraag via RVO met eHerkenning niveau 2+ vereist

Ondernemers kunnen de subsidie aanvragen over de netto catalogusprijs, exclusief btw maar inclusief bpm en fabrieksopties. Voor kleine vrachtwagens geldt de SEBA over de verkoopprijs zonder btw. De hoogte van de subsidie varieert per bedrijfsgrootte: 12 procent voor kleine ondernemingen en non-profitorganisaties, 10 procent voor middelgrote ondernemingen en 7 procent voor grote ondernemingen. 

Voorwaarden en aanvraagprocedure

Een belangrijke voorwaarde is dat ondernemers geen koopovereenkomst mogen hebben voor een elektrische auto op het moment van de subsidieaanvraag. Een offerte van een dealer is voldoende om de aanvraag te starten. De aanvraag verloopt via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en vereist eHerkenning niveau 2+ voor de digitale procedure.

Toegankelijkheid en duurzaamheid

Deze subsidie draagt bij aan duurzame mobiliteit en stimuleert bedrijven om over te stappen op emissievrije voertuigen. De beschikbaarheid van deze financiële prikkel kan de overstap naar elektrische bedrijfsauto's versnellen, waardoor Nederland zijn klimaatdoelen kan halen.

Bron: bijdrage op AccountantWeek van 19 april 2024

Ga terug naar de vorige pagina