Heeft u uw
financiŽle zaken
op orde?

Lees de checklist

Intermedis A & A

Uitstel niet verlengen, dan geen betalingsregeling

Geplaatst op: 16-03-2021, 09:51:11

Ondernemers die nog niet hebben verzocht om de verlenging van uitstel van betaling van hun belastingen moeten dit zo snel mogelijk doen. Vragen ze namelijk niet om verlenging van het uitstel dan komen ze niet in aanmerking voor de aflossingsregeling van 36 maanden. Het verlengen of aanvragen van bijzonder uitstel van betaling kan nog tot en met 30 juni a.s.

Ondernemers die een beroep hebben gedaan op de coronasteunmaatregel voor belastinguitstel moeten in principe de nog niet afgedragen belastingen vanaf 1 oktober 2021 aan de Belastingdienst gaan betalen. Hiervoor krijgen ze 36 maanden. Zij moeten dan wel om een verlenging of een aanvraag van het uitstel hebben verzocht. Er zijn echter volgens de Belastingdienst zo’n 60.000 ondernemers die na het aflopen van hun uitstel wel betalingsachterstanden opbouwen maar niet om verlenging van uitstel hebben verzocht, waardoor ze niet in aanmerking komen voor de terugbetalingsregeling van 36 maanden.

Verlengen voor 1 juli 2021

De Belastingdienst adviseert deze groep om het uitstel van betaling voor 1 juli 2021 te verlengen of aan te vragen om straks niet naast de betalingsregeling te grijpen. Ook de ondernemers die nog niet eerder een beroep hebben hoeven te doen op de uitstelmaatregel kunnen tot 1 juli bijzonder uitstel aanvragen om voor de betalingsregeling in aanmerking te komen. Het aanvragen of verlengen kan op belastingdienst.nl/bijzonderuitstel.

Er is tot nu € 16 miljard aan belastingen niet betaald

Van de coronasteunmaatregel belastinguitstel hebben inmiddels 250.000 ondernemers gebruikgemaakt. Die hebben tot nu toe  € 16 miljard aan belastingen niet betaald.  

Bron: www.rendement.nl van 11 maart 2021

Ga terug naar de vorige pagina