Heeft u uw
financiŽle zaken
op orde?

Lees de checklist

Intermedis A & A

Nu online bijzonder uitstel voor belasting betalen aanvragen

Geplaatst op: 02-04-2020, 14:52:53

Als u door de uitbraak van het coronavirus in betalingsproblemen bent gekomen, kunt u bij de Belastingdienst bijzonder uitstel van betaling aanvragen voor de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, btw en loonheffingen. Dit kunt u nu ook online doen.

Drie maanden. U kunt de Belastingdienst vragen om bijzonder uitstel van betaling voor de periode van drie maanden. U vraagt dan automatisch in één keer uitstel aan voor alle aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, btw en loonheffingen. Of het ook kan voor andere belastingaanslagen, is nu nog niet bekend. Let op. Het is wel van belang om op tijd aangifte te blijven doen. U kunt pas bijzonder uitstel van betaling aanvragen als u een aanslag heeft ontvangen. Als er nog geen aanslag is, kan de Belastingdienst uw verzoek niet in behandeling nemen. 

Online. U kunt het bijzonder uitstel van betaling nu ook online aanvragen (https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/ondernemers/content/hoe-vraag-ik-voor-3-maanden-bijzonder-uitstel-van-betaling-aan-vanwege-de-coronacrisis). U moet inloggen met uw DigiD. Er is gekozen voor deze manier van inloggen, omdat dit formulier ook bedoeld is voor zzp’ers en eenmanszaken. Als uw onderneming een rechtspersoon is, dan moet een werknemer of uw adviseur inloggen met zijn eigen DigiD.

Ga terug naar de vorige pagina