Heeft u uw
financiŽle zaken
op orde?

Lees de checklist

Intermedis A & A

Doorwerken als de overheid de loonkosten overneemt

Geplaatst op: 20-03-2020, 13:53:41

Als u een tegemoetkoming in de loonkosten krijgt op basis van de \'Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor werkbehoud\' (NOW), betekent dit niet dat uw werknemers per se thuis duimen moeten draaien.

Tegemoetkoming bij omzetverlies. Indien u als ondernemer een omzetdaling heeft door de coronacrisis, kunt u een beroep doen op de \'Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor werkbehoud\' (NOW). Veel is er nog onduidelijk over deze regeling, maar er is wel duidelijk dat de werkgever tijdens de periode van de tegemoetkoming (maximaal 2 x 3 maanden) niemand mag ontslaan om bedrijfseconomische redenen. Werknemers ontvangen tijdens deze periode hun volledige salaris en de hoogte van de tegemoetkoming is afhankelijk van de omzetdaling.

Geen WW. Anders dan bij de oude regeling (de WTV) wordt er geen beroep gedaan op de WW. De NOW staat hier volledig los van. Er worden dus ook geen WW-rechten opgesoupeerd. Uw werknemers hoeven geen WW-aanvraag te doen of hieraan mee te werken. 

Werknemers hoeven geen duimen te draaien. Anders dan bij de WTV mogen de werknemers ook gewoon hun werk blijven doen, maar u mag uw werknemers ook andere dingen laten doen. Zo zouden zij bijv. aan de slag kunnen gaan met een project dat is blijven liggen, is er tijd voor een grondige update van de website, kunnen zij tijd besteden aan een grote schoonmaak of het magazijn opruimen. Het kan bovendien een goede mogelijkheid zijn om u goed voor te bereiden op de opstart na alle corona-ellende. 

Let wel op de maatregelen. Uiteraard blijven alle maatregelen over thuiswerken, afstand houden en hygiëne gewoon van kracht.

Ga terug naar de vorige pagina