Heeft u uw
financiŽle zaken
op orde?

Lees de checklist

Intermedis A & A

MKB-ondernemer vaak zelf debet aan verkeerd financieel advies

Geplaatst op: 06-02-2020, 15:29:08

MKB-ondernemers hebben er vaak zelf de hand in dat ze een verkeerd financieel advies krijgen. Die conclusie kan getrokken worden uit het onderzoek van MKB-verstrekker Caple, die onderzoek heeft gedaan naar de ervaringen van ondernemers met financieel adviseurs.

Uit het recent gehouden onderzoek is naar voren gekomen dat bijna zes op de tien ondernemers wel eens een verkeerd financieel advies heeft gekregen. In totaal zijn een kleine vierhonderd Nederlandse ondernemers ondervraagd die een bedrijf hebben met tien medewerkers of meer.

Onvolledig informeren onwenselijk

“Onjuist of onvolledig informeren is natuurlijk onwenselijk”, zegt managing partner Michiel Slinkert van Caple. “De verantwoordelijkheid hiervoor ligt echter ook voor een groot gedeelte bij de MKB-ondernemer zelf. We zien namelijk regelmatig dat een financieel adviseur een oude bekende is en er daarom minder kritisch wordt gekeken naar de inhoud van het advies.”

Vertrouw niet op één adviseur

“Het is gemakkelijk om voor al je financiële zaken bij dezelfde man of vrouw aan te kloppen. Door de digitale transformatie echter is de diversiteit aan producten en oplossingen enorm toegenomen”, vervolgt Slinkert. “Ook is de zakelijke omgeving door alsmaar gestegen regeldruk en hogere eisen van de overheid en samenleving een stuk complexer geworden. Dit vraagt om specialistische kennis op allerlei gebied. Het is juist goed om hiervoor verschillende experts in de hand te nemen, in plaats van op één persoon te vertrouwen.”

Financieel advies leidt tot hogere omzet

Hoewel ondernemers soms kritisch zijn over hun financieel adviseur is 54% van mening dat de financiële advisering uiteindelijk heeft geleid tot een hogere omzet of winstgevendheid. Slinkert: “Gelukkig zien de meeste ondernemers in dat gedegen financiële kennis en kunde in toenemende mate het werkterrein is van specialisten. Het advies van een ervaren financieel expert kan van groot en soms existentieel belang zijn voor de toekomst van een onderneming.”

Bron: bijdrage van Annet van den Berg van 6 februari 2020 op www.amweb.nl                              

Ga terug naar de vorige pagina